МОДНИ КРОЈАЧ

МОДНИ КРОЈАЧ

III степен – 30 ученика

JAVL SB 3G17S

 

Ученик који похађа наставу на смеру Модни кројач, стручно се оспособљава за самостално кројење и шивење одевних предмета. Поред тога, ученици детаљно изучавају текстилне материјале, конструкцију и технолошки процес израде одеће. Комплетан наставни процес се одвија у савременим, специјално опремљеним кабинетима и радионицама. Ученик има прилику да се у потпуности креативно изрази. Истовремено, њихова креативност прати савремене модне трендове.

 

Профил Модни кројач развијен је у оквиру пројекта немачко – српске развојне сарадње „Реформа средњег стручног образовањја у Србији“ који уз подршку Владе Савезне Републике Немачке спроводе Министарство просвете, науке и технолошког развоја РС и Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ.

 

Ученици у  овом профилу школују се по моделу са елементима дуалног образовања – више праксе у компанијама, обука на савременим машинама, у реалним радним условима и уз подршку инструктора и ментора, боље шансе за запослење по завршетку школовања.

 

Практична настава у компанијама GRUPPO FIORENTINO и MANIFATTURA EUROPEA  реализује се на савременим машинама, укључивањем ученика у процес рада и уз подршку ментора и инструктора који су обучени за рад са младима.

modni krojac