Oдобрен пројекат-Регионални челенџ фонд, трећи позив

Регионални челенџ фонд  је програм финансирања чији је циљ јачање релевантности стручног образовања и обуке на тржишту рада који унапређује одрживу конкурентност предузећа шест економија Западног Балкана на путу ка јединственом тржишту ЕУ. Фонд подржава пројекте које заједнички спроводе институције за стручно оспособљавање и партнерска предузећа која се укључују или планирају да се укључе у активности дуалне образовање и обуке.

У трећем кругу нашој школи одобрен је пројекат „Изградња специјализованих учионица-Building of specialized classrooms. Носиоци пројекта су чланови конзорцијума састављеног од школе и пет компанија: Грунер, Елрад ВСС,  ИГМ Младост, Аптив и ДДМ Металинг.

Одобрен пројекат у износу од 288.846 евра и односи се на повећање школског простора и стварање специјализованих учионица за стручне предмете и практичну наставу (обуку) образовних профила Техничар за индустријску роботику и Техничар за компјутерско управљање ЦНЦ машинама. Грант ће се користио за доградњу мале школске зграде за укупно 4 учионице. У новоизграђеном простору биће формирани кабинети за ЦНЦ технологију и роботику. На овај начин ће се повећати квалитет обуке наших полазника, који ће ићи на рад-учење у компаније са већим предзнањем. Наставници ће моћи боље да раде у новом простору и на савременој опреми за обуку. У овом простору биће организована обука одраслих за потребе тржишта рада и специјализована обука запослених у компанији у складу са њиховим захтевима. Ученици и полазници обуке биће стручно оспособљени и имаће већи успех при запошљавању.