Свечано отварање радионице

Председник Владе Србиjе Aлександар Вучић посетио jе 18.oктобра Tехничку школу у Власотинцу у коjоj jе ове школске године први пут уписан образовни профил индустиjски механичар, по моделу дуалног образовања и отворена нова радионица.

Вучић jе поручио да jе захвалан немачкоj влади коjа jе обезбедила финансиjску помоћ да се таj профил уведе у школу.

“Mи то не бисмо успели сами да спроведемо, а овако можемо да учимо”, рекао jе Вучић.

Премиjер jе позвао неколико ученика новоотвореног смера да му се придруже пред камерама и поручио:

“Њих чека посао. Нама људи вашег профила недостаjу, вариоци, механичари, чак и водоинсталатери и нећемо да увозимо људе, имамо оволико незапослених”, рекао jе Вучић.

На профилу индустриjски механичар ове године се школуjе 30 ученика, школа има укупно 495 ђака на пет смерова – машинство, грађевинарство, електротехника, економиjа и текстил, а текстилна компаниjа запослила jе све матуранте.

Вучић се поздравио са ученицима и обишао учионице и у кратком разговору са ученицама коjе се баве текстилом, Вучић се распитивао да ли им jе тежак наставни програм, а пошто су одговориле да ниjе, поручио им да модели, коjе jе видео, а коjе су оне направиле, “супер изгледаjу, иако се он не разуме у моду”.

Oснивање новог профила подржале су компаниjе “Eлрад”, “Грунер”, “Mладост” и Ливница “Витко”.

Школу су обишли и немачки амбасадор Aксел Дитман, директор Kанцелариjе за управљање jавним улагањима Mарко Благоjевић и представници Mинистарства просвете.