Пројекат „Опремање летњиковца“

У сали Скупштине општине уручени су чекови представницима омладинских група чији су пројекти добили средства на конкурсу Фондације Ана и Владе Дивац. Чекове је добило девет омладинских група међу којима  и наш ученички клуб „Економисти“. Они су се пријавили на конкурсу Дивац омладинског фонда Власотинце. У питању је пројекат „Опремање летњиковца“ са буџетом од 94.550 дин.

Ово је њихова идеја:

„Наша школа поседује парк препун зеленила али и вреле учионице. Идеју да од тога направимо корисно јединство је успела уз помоћ Дивац омладинског фонда, Власотинце. Наиме, 2016. године су нам одобрили пројекат под називом Летњиковац за пословни тренутак. У њему користимо обичне школске клупе са столицама. Постављена је и зелена табла. Велики проблем што смо морали увек да то и склањамо због могуће крађе.
Приближимо се природи – на дохват руке нам је!

Циљна група су младе особе од 15 до 18 година, средњошколци, наши вршњаци који су и наши директни корисници а индиректни корисници су наставници и сви остали суграђани који могу користити тај лепи летњиковац за различите активности.

Техничка школа има око 600 ученика, а просторни капацитети су ограничени, па су ученици и наставници често принуђени да траже слободну учионицу.
Знајући за овакве проблеме, желимо да помогнемо нашим вршњацима а и наставницима, тако што ћемо им пружити пријатан простор у којем ће се одвијати процес учења и стицања знања. А ту су и друга предавања, културна дешавања, радионице, дружења, трибине, књижевне вечери, свирке уз акустичне гитаре…

Циљ пројекта је опремање једног лепог простора ради побољшања наставног процеса и ваннаставних активности као и слободног времена ученика. То је оаза,кутак у школском парку који омогућава наставу у природи,дружење на одморима и сл.Мотивација за даљи квалитетнији рад и ученика и наставника школе“