Пратимо и запошљавамо таленте

Нутрикато Фиорентино је 2000. године из родне Италије дошао у Србију да би у Власотинцу основао текстилну компанију која шије одећу за познате светске брендове као што су „Trussardi“, „Guess“, „Max Mara“ и други. Након осамнаест година на челу компаније је његов син Андреа Фиорентино, који шири пословање, повећава извоз робе и прави дугорочне стратегије за развој предузећа. Саставни елемент тих стратегија увек је и сарадња са Техничком школом Власотинце, за сада на образовању конфекционара текстила, а од школске 2018/19. године и модних кројача.

„Увек је било тешко наћи квалитетне конфекционаре и кројаче. Из тог разлога смо успоставили сарадњу са школом која шаље ученике и ученице у нашу фабрику на практичну наставу, а ми их, ако се добро покажу, после завршетка школовања запошљавамо“, каже Фиорентино и додаје да је 80 одсто њихових запослених завршило управо Техничку школу Власотинце.

На ђаке гледају као на потенцијалне запослене, трудећи се да им омогуће лакше прилагођавање на услове рада у фабрици, али и да им пруже прави увид у захтеве ове струке. Надају се да ће на тај начин привући квалитетне кадрове, који ће се лако уклопити у колектив.